Annons

Jonna Lundell: Skulle aldrig låta mitt barn se pranksen

Själv hoppas Jonna bli sin egen dotters bästa vän. ”Det var den relation jag hade med min mamma.”
Själv hoppas Jonna bli sin egen dotters bästa vän. ”Det var den relation jag hade med min mamma.” Foto: Allis Nettréus

Jocke & Jonna omsätter miljoner och har som två av Sveriges mest framgångsrika influencers stort inflytande över 100 000-tals barn. SvD hälsar på höggravida Jonna Lundell i nya lyxvillan i Norrköping för att tala om PMS, mammarollen, förebilder – och varför hon inte vill att hennes och Jockes barn blir en youtuber.

Publicerad

”Mamma, vad är PMS?” Dottern, tio år, sitter uppslukad av sin läsplatta medan jag lagar middag och kollar jobbmejl samtidigt. Det blir lätt så som heltidsarbetande trebarnsmamma, att man låter Youtube vara barnvakt. Ärlig talat, lite väl ofta. Och sanningen att säga har jag inte alltid full koll på vad mitt barn faktiskt ser, frånsett att jag har klickat i den barnspärr som ska se till att olämpligt material filtreras bort.

Lite förstrött frågar jag ibland: ”Vad kollar du på, egentligen?” Alltför sällan lyssnar jag helhjärtat på svaret. Men två namn har jag lagt på minnet, ”Jocke & Jonna”.

Molly, 10 år, får ta en selfie med idolen. På tåget hem försöker hon förklara varför hon ser så mycket på Jocke & Jonnas youtubekanal: "De är bra på att underhålla. Jocke brukar säga rätt roliga saker. Jonna är skojkaxig. Har man väl börjat se på den så kan man inte sluta.

Foto: Allis Nettréus Bild 1 av 5

För Molly, 10 år, är varje detalj i parets hus bekant och hon kan lätt dirigera taxichauffören rätt: ”Där, där är det!” På uppfarten står hunden Batmans polisbil.

Foto: Allis Nettréus Bild 2 av 5

Presenter från fansen.

Foto: Allis Nettréus Bild 3 av 5

Byggmaterial och babyprylar står huller om buller i parets nya hus.

Foto: Allis Nettréus Bild 4 av 5

Spjälsängen är redan bäddad för Lunabelle som ska födas om några veckor.

Foto: Allis Nettréus Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons