Skrota planer på fri flytträtt

Vi menar att den obegränsade flytträtt som föreslås – tillsammans med höga provisioner till säljarna – kommer att allvarligt skada de försäkrades sparkapital i de traditionella livbolagen, skriver representanter för ProSkandia.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det har gått ett och ett halvt år sedan regeringen presenterade planerna på fri flytträtt för pensionssparande. Vi som varnat för konsekvenserna av regler som medför att en säker och uppskattad sparform går förlorad har svårt att få gehör. Flera miljoner försäkringssparare i traditionell livförsäkring drabbas. Detta måste få ett slut.

På ProSkandia, en fristående förening med över 5000 medlemmar för försäkringstagare och försäkrade i Skandia, bävar vi inför konsekvenserna av en dåligt genomtänkt fri flytträtt. Vi är inte vilken förening som helst. Vid årsskiftet ombildades Skandia till ett sant ömsesidigt försäkringsbolag. I sommar kommer 1,2 miljoner försäkringstagare i Skandia utse ett fullmäktige och därmed få direkt inflytande i hur livbolaget sköts. ProSkandia är aktiv i den här processen och vill arbeta för att tillvarata försäkringstagarnas möjlighet till god långsiktig och hållbar avkastning framöver.

Annons
Annons
Annons