Skrift om Palestina får bakläxa av ministern

En statligt betald temaskrift från Palestinagrupperna om Mellanösternkonflikten har fått biståndsminister Gunilla Carlsson (M) att reagera kraftigt mot att den är för hårt vinklad. Hon vill nu skärpa kravet på opartiskhet när Sida ska informera om utvecklingen i biståndsländerna. ”Ministerstyre”, säger Bodil Ceballos (MP).

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Biståndsministern har ilsknat till på en färsk skrift från Palestinagrupperna (PGS) med titeln ”Kolonialism och apartheid – Israels ockupation av Palestina”. För detta temanummer av ”Palestina Nu” och några seminarier har PGS beviljats totalt 700 000 kronor från Forum Syd som statliga Sida anlitar för att klara sitt informationsuppdrag.

– Här finns ståndpunkter som ensidigt tar ställning i en fruktansvärd konflikt. Ena parten demoniseras och man tar tydligt ställning och bedriver opinionsbildning. Men det ska inte skattebetalarnas pengar användas till. Sidas uppdrag är att allt material ska vara informativt och kunnigt om biståndet, men vid några tillfällen har det inte funkat, säger Gunilla Carlsson till SvD.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons