Annons

Little shop of horrorsSkräckmusikal där kraften blommar ut i finalen

Den köttätande blomman, spelad av sångerskan Jaqee, med Emil Ljungestig i bakgrunden.
Den köttätande blomman, spelad av sångerskan Jaqee, med Emil Ljungestig i bakgrunden. Foto: Ola Kjelbye

Girighet och växtkraft i apokalyptisk miljö är ramen när Göteborgs stadsteater sätter upp en av de kända horrormusikalerna. Musikerna håller tempot uppe men texten har svårt att nå ut.

Under strecket
Publicerad

Emil Ljungestig i scenografen Katrin Bombes apokalyptiska miljö.

Foto: Ola Kjelbye

Sven-Åke Gustavsson, Emilj Ljungestig, Julia Forssell, Emma Andersson och Kiralina Salandy.

Foto: Ola Kjelbye

Emil Ljungestig och Eric Ericson som sadistisk tandläkare.

Foto: Ola Kjelbye

Horrormusikalerna sprider sig över Sverige och har nu intagit Göteborg. Först kom ”Rocky horror show” på Östgötateatern i Norrköping, nu är det Göteborg stadsteater som spelar ”Little shop of horrors”. Bägge är så kallade kultmusikaler från andra halvan av 1900-talet, en genre som kan vara väldigt rolig men också innehåller en del komplikationer. Hur hanterar man en text som redan från början dryper av ironi?

I Göteborg är det norska regissören Angelina Stojčevska som gör sin andra iscensättning för Stadsteatern. Hennes estetik går i linje med den teaterchefen Pontus Stenshäll tidigare har gett prov på, i en rad framgångsrika uppsättningar av stora klassiker. Tyska scenografen Katrin Bombe har byggt upp en apokalyptisk miljö, med en grå, skitig stadsgata där soppåsarna ligger i drivor, framför en fond av grå himmel där oväder då och då utbryter, som en påminnelse om naturens kraft – hur obändig den är kommer vi att få se bevis på innan kvällen är slut.

Annons
Annons
Annons