Annons
X
Annons
X

Skottlossning i Washington D.C. – en gripen

Skottlossning bröt ut i Kapitolium i Washington D.C. i USA på måndagen. En person som försökte ta sig i kongressbyggnadens besökscenter sköts av polisen efter att ha tagit fram ett vapen.

På måndagen vid 20.45 svensk tid kom uppgifter om skottlossning vid kongressbyggnaden Kapitolium i Washington D.C. i USA. Anställda uppmanades att söka skydd i byggnaden via ett mejl som skickades ut.

Tv-bilder visade ett stort polispådrag utanför byggnaden.

"Om du befinner dig utomhus, ta skydd", löd en varning, enligt tv-kanalen MSNBC.

Annons
X

Kongressen, Vita huset, Kapitolium och högsta domstolen spärrades av, samt flera gator i närheten, enligt CNN.

– Vi är medvetna om att skott avfyrats och att skydd är på plats. Vi arbetar med polisen på Capital Hill, säger en av D.C-polisens talespersoner, rapporterar CNN.

Enligt polisen i D.C. utbröt skottlossningen när en personen försökte ta sig förbi en metalldetektor vid kongressbyggnadens besökscenter som gav utslag. Gärningsmannen drog vapen och sköts därefter. Han vårdades på måndagskvällen svensk tid på sjukhus och hans tillstånd var då oklart. Även en kvinna ska ha skadats av splitter.

– Inga poliser är skadade, och hur många poliser som dragit vapen är fortfarande oklart, sade en talesperson för polisen i D.C. under en presskonferens på måndagskvällen svensk tid.

Gärningsmannen uppger vara känd sedan tidigare av polisen i D.C.

[Polisdepartementet i Washington D.C. twittrade] (https://twitter.com/DCPoliceDept/status/714532482805268480) strax efter gripandet att det ska röra sig om en isolerad incident och att det inte finns något aktivt hot mot allmänheten.

– En isolerad händelse har inträffat vid Capitolium. Det finns inget överhängande hot mot allmänheten", skrev polisen i Washington.

Capitol Hill i USA:s huvudstad är en väldigt välbesökt plats, berättar CNN. Just nu pågår också "spring break", amerikansk vårledighet.

Foto: Alex Brandon/AP
Annons
Foto: Alex Brandon/AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X