Skottlossning mot moské i Malmö under natten

Imam Rizwan Afzal vid skotthålet i ett fönster på Mahmoodmoskén i östra Malmö på nyårsdagen. Skottlossningen inträffade under nyårsnatten.
Imam Rizwan Afzal vid skotthålet i ett fönster på Mahmoodmoskén i östra Malmö på nyårsdagen. Skottlossningen inträffade under nyårsnatten. Foto: Johan Nilsson/TT

Runt tolvslaget sköts ett skott in i en ruta till Mahmoodmoskén i Jägersroområdet i Malmö. Flera personer i bönesalen hörde en smäll men det var precis samtidigt som fyrverkerier avfyrades i området.

Under strecket
TT
Publicerad
Polisen utreder om händelsen har ett hatbrottsmotiv. Arkivbild.

Polisen utreder om händelsen har ett hatbrottsmotiv. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT
Annons

Fem, sex personer befann sig i huvudlokalen till moskén under nyårsnatten. En ruta in till bönesalen blev beskjuten strax efter midnatt och två av de tre fönsterglasen krossades. Kulan föll ner mellan det andra och tredje glaset.

– De märkte inte skottet eftersom det var fyrverkerier och oväsen runtomkring. Men en av dem märkte lite skillnad på själva ljudet och efteråt upptäckte han att fönsterrutan var skadad och krossad, och det var en kula som fastnade i glasrutan, säger Kareem Lone, talesperson för Mahmoodmoskén.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons