Annons
X
Annons
X

Attack mot hotell i Tunisien – minst 37 döda

Människor på den fullpackade stranden flydde för sina liv när en beväpnad man öppnade eld. Minst 37 personer dödades i en attack på den tunisiska turistorten Sousse. Ett stort antal svenskar finns i området.

Av TT
Hotellattentatet i Tunisien

Tunisier, belgare, tyskar och britter finns bland dödsoffren i Sousse, enligt ett uttalande från Tunisiens hälsodepartement. Landets hälsominister säger att 37 personer har dött och 36 är skadade, rapporterar tunisisk radio enligt AP.

En man öppnade eld mot turister och anställda på stranden utanför ett hotell vid 12-tiden på fredagen. Skytten ska ha gömt ett automatgevär under ett paraply för att komma nära offren, enligt radiostationen Mosaique FM.

– Det här kan vara dödsstöten för den tunisiska turismen för folk kommer inte vilja åka dit på ett tag, säger terroristforskaren Magnus Norell till TT.

Annons
X

Han påpekar att populära resmål länge varit måltavlor för terrorattacker och att det finns två målsättningar.

– Dels att döda västerlänningar, som ses som fienden, dels att slå till mot staten, säger Norell.

Svenska konsulatet i Sousse har tagit emot ett fåtal samtal från oroliga anhöriga till turister på orten. Erna Littorin, sekreterare på konsulatet, berättar att stämningen är tung bland de tunisier hon pratat med på plats.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – De är helt gråtfärdiga allihop. De tänker på offrens familjer, och tycker att det är hemskt att turister som kommer hit blir dödade i deras land, i deras Tunisien.

  Hördes en större explosion news.sky.com Attack mot hotell i Tunisien tt.omni.se
  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X