Annons
X
Annons
X

Skottlossning mot familj

Ytterligare en misstänkt skottlossning inträffade i Malmö i dag. Minst ett skott har avlossats i ett bostadsområde vid Västra Skrävlingevägen i Husie.

Av TT
(uppdaterad)
[object Object]
På lördagen besköts en butik i Augustenberg i Malmö. Foto: SCANPIX

Vid halv elva-tiden anmälde en man att han och hans familj tyckte sig ha hört fyrverkerier under natten. Senare upptäckte familjen något som liknade ett kulhål i balkongfönstret och gardinen.

Lägenheten är belägen på andra våningen.

Polisens tekniker på plats vid Västra Skrävlingevägen i Husie har bekräftat att det rör sig om ännu en skjutning.

Annons
X

– Det är ett hål i rutan och ett hål i en gardin, säger Lars Rosberg vid Skånepolisen.

Calle Persson, informatör vid Skånepolisen, bekräftar för TT att polisens tekniker har hittat en kula alternativt kulfragment i den beskjutna lägenheten i Husie.

Familjen som bor i lägenheten har utländsk bakgrund och är inte känd av polisen sedan tidigare.

Polisen knackar nu dörr i området för att höra om det finns vittnen till skjutningen.

Under natten till i dag hämtade polisen en man i 50-årsåldern till förhör, misstänkt för inblandning i händelsen i Augustenborg i Malmö i går, då ett skrädderi utsattes för skottlossning.

50-åringen släpptes dock efter förhör och misstanken avskrevs, uppger polisen.

Naser Yazdanpanah, 57, äger skrädderiet som attackerades i går. Han var i dag på förmiddagen tillbaka i lokalerna för att betjäna sina kunder. Han driver också frisörsalong och har öppet tretton timmar om dagen sju dagar i veckan.

– Man måste alltid kämpa, och nu mot den eller de som går omkring och skjuter folk. Jag vill inte låta dem tro att de har vunnit, säger han trotsigt men med tröttheten tydligt hängande över honom. När TT träffar honom har han inte sovit på 40 timmar.

Yazdanpanah och hans hustru var i går eftermiddag med i en manifestation i Malmö mot allt skjutande och våld. Några timmar senare var han själv i centrum för nästa skottdrama.

Malmö TT

Annons
Annons
X

På lördagen besköts en butik i Augustenberg i Malmö.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X