Annons
X
Annons
X

Skott på Vilks-möte

Flera skott har avlossats på ett möte i Köpenhamn där konstnären Lars Vilks deltog. Vilks är inte skadad, enligt danska medier.

Av SvD, TT
Terrordåden i Köpenhamn

Två poliser träffades, enligt Ekstra Bladet.

Danmarks radio har pratat med ögonvittnen som uppger att de hört skott och sett en man springa efter en annan man. Ögonvittnena ska också ha talat om att de hört upp emot 30 skott.

Vilks deltog i ett debattmöte, ”Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed”, i kulturhuset ”Krudttønden” i stadsdelen Østerbro.

Annons
X

– Lite efter klockan 15.30 - den franske ambassadören hade just talat, hörde vi skott från entréen. Några sprang ut, men det tordes jag inte, för det var också skott utanför, säger satirforskaren Dennis Meyhoff till Jyllands-Posten.

I september 2007 publicerade flera svenska tidningar konstnären Lars Vilks teckning av Muhammed som rondellhund. För många muslimer är det en skymf att avbilda profeten, och hunden anses vara ett orent djur.

Flera länder protesterade officiellt mot publiceringen, och al-Qaida i Irak satte ett pris på konstnärens huvud.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  För bara ett par månader sedan fick satirtidningen Charlie Hebdo motta Guldhunden, ett pris instiftat av konstnären Lars Vilks. Efter attacken mot tidningen skärptes säkerheten runt honom.

  SvD och TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X