Annons

Skott mot huvudet präglar grova skjutvåldet

Polisen skickades till Kungens kurva i Huddinge kommun på lördagen där en bil blivit beskjuten från en annan bil, som sedan kört därifrån. En man avled och en kvinna skadades.
Polisen skickades till Kungens kurva i Huddinge kommun på lördagen där en bil blivit beskjuten från en annan bil, som sedan kört därifrån. En man avled och en kvinna skadades. Foto: Claudio Bresciani/TT

Mannen som sköts vid Kungens kurva på lördagen, liksom dödsoffret i Rinkeby på nyårsafton, träffades båda av skott mot huvudet – ett tillvägagångssätt som blivit vanligt vid dödsskjutningar. Mönstret märks också vid Karolinskas traumaenhet.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Minnesplats för den 20-årige man från Rinkeby som blev skjuten i en bil natten till nyårsafton.

Foto: Henrik Montgomery/TT

På lördagseftermiddagen kom larmet till polisen om en skjutning mot en bil vid Kungens kurva längs E4:an söder om Stockholm. En man avled av skotten och en kvinna skadades. Enligt uppgifter till SvD träffades mannen i huvudet. Polisen utreder mord och mordförsök och en person har gripits.

Skjutningen påminner om mordet på nyårsafton i Rinkeby. En 20-åring man satt i en bil då han träffades av skott mot huvudet på årets sista dag. Han avled inte direkt. Hans familj tvingades ta beslutet att vårdinsatserna skulle upphöra efter att läkarna meddelat att de gjort allt de kunnat.

Annons
Annons
Annons