Skördetid i höst

Innan första frosten kommer lyxar vi med tomater, paprika, chilipeppar, fikon och druvor. Solmogna smaker som får komma till sin rätt i enkla men lyxiga recept. Prova en meny som garanterat får dina smaklökar att livas upp.

Under strecket
Publicerad
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Annons
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
1/2
Foto: JUREK HOLZER
2/2
Foto: JUREK HOLZER

Mammas äppelpaj

Den enklaste och godaste av äppelpajer. Bäst samma dag som den bakas.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Ingrids Waldorfsallad

En sallad som har fått sitt namn från anrika Waldorf Astoria i New York.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Piri piri-sås

En mildare variant av den vanligtvis mycket heta såsen. God till allt som t ex stekta ägg, rökt fisk och skaldjur samt allt grillat. Här är tillbehören tunt skivad zucchini, med rökta räkor och koriander, tänkt som förrätt.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER
Annons
Annons
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Santina

En läskande aperitif med saft på druvor, mynta och äpplen. Goda tillbehör är gröna oliver och chips med smak av vinäger och örter.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Marinerad frukt

Marinerade fikon och druvor.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Agent Coopers körsbärspaj

Twin Peaks-hjälten Dale Cooper älskade att äta körsbärspaj och dricka nattsvart kaffe. Prova du också.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Grillad tomatsallad

Grillad tomat och pepparrotsdressing är underbar till såväl en grillad entrecôte som en bit grillad eller rökt fisk.
Till receptet

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons