Analys

Tomas Lundin:Skönmålat cv och plagiat­anklagelser sänker de gröna

Tomas Lundin
Nyss låg de gröna jämsides med Angela Merkels kristdemokrater i tyska opinionen, och Annalena Baerbock troddes ha goda chanser att bli nästa förbundskansler. Nu har vinden vänt.
Nyss låg de gröna jämsides med Angela Merkels kristdemokrater i tyska opinionen, och Annalena Baerbock troddes ha goda chanser att bli nästa förbundskansler. Nu har vinden vänt. Foto: Felix Schröder/TT

En bok fylld av plagiat och ett skönmålat cv. Tyska miljöpartiets Annalena Baerbock – länge höjd till skyarna som möjlig förbundskansler – sjunker nu som en sten i opinionsmätningarna. Hennes sårbara punkt är bristen på erfarenhet.

Publicerad
Christoph Soeder/DPA
Foto: Christoph Soeder/DPA
Christoph Soeder/DPA
Foto: Christoph Soeder/DPA
Annons

 BONN För Annalena Baerbock, miljöpartiet Die Grünes kandidat till posten som förbundskansler, fortsätter utförstrenden efter en helg fylld av nya bakslag, attacker och avslöjanden.

I lördags publicerade tidningen Bild nya avsnitt i hennes nyutkomna bok ”Nu: Så förnyar vi vårt land” som visar att Baerbock gjort sig skyldig till plagiat i långt större utsträckning än vad som hittills varit känt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons