Annons

Skönhetsrådet öppnar för skyskrapor

Skönhetsrådets ordförande Hans Henrik Brummer välkomnar stadsbyggnadsborgarrådet Mikael Söderlunds (m) planer på 34 nya skyskrapor och höghus i Stockholm. ”Stadens karaktär får inte försvinna men vi har inget principiellt emot höga hus”, säger han till SvD.se.

Publicerad

– En stad måste förändras och skyskrapor är en del av vår tid. Vi har inga principiella invändningar mot höga byggnader, man får inte vara fördomsfull, säger Hans Henrik Brummer, ordförande för Skönhetsrådet som kommer att var en av flera remissinstanser om borgarrådets planer blir verklighet.

Som SvD.se berättat vill Mikael Söderlund bygga på höjden för att förtäta innerstaden. I dagens SvD Brännpunkt går borgarrådet steget längre och avslöjar att 34 nya skyskrapor planeras.

Det väldiga Clarionhotellet vid Norra Bantorget i Stockholm är en typisk förtätning av Stockholms innerstad. Nu planerar Mikael Söderlund ett trettiotal höghus i Stockholm: I Söderort tolv skyskrapor, bland annat vid Gullmarsplan, i Västerort tolv i lägen som till exempel Kista och och i innerstaden tio.

Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX Bild 1 av 2

Mikael Söderlund och Hans Henrik Brummer

Foto: SCANPIX | MONTAGE: SVD Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons
Annons