Hela denna artikel är en annons

Skön kultur på cykeltur genom Danmark

Foto: Tine Uffelmann - VisitNordsjælland

Danmark är vida känt för sin vackra natur och de härliga cykelturer turister kan ta genom landet. Här är ett restips till den som vill uppleva vacker natur och skön kultur i vårt kära grannland.

Daniel Villadsen
Foto: Daniel Villadsen
Nordkystens Cykeludlejning / VisitNordsjælland
Foto: Nordkystens Cykeludlejning / VisitNordsjælland
Daniel Villadsen
Foto: Daniel Villadsen

Nordsjällands kust kallas ofta för den Danska Rivieran, och det är enkelt att förstå varför. Med fantastiska stränder och badorter finns det mycket att se och göra, oavsett om du vill ha en aktiv semester med golf, kajakpaddling och äventyr eller en mer lugn avslappnade resa i vackra miljöer. Varför inte ta en 27 kilometer lång natur- och kultur-runda på Nordsjälland för att kombinera både äventyr och avslappning? Det är bara att sätta sig på sadeln och trampa iväg.

EXTERN LÄNK: Läs mer om bästa resmålen här Extern länk

Upplev vackra vyer och ta ett bad

Foto: Daniel Villadsen
Nordkystens Cykeludlejning / VisitNordsjælland
Foto: Nordkystens Cykeludlejning / VisitNordsjælland

Varför inte börja resan med en tur till Gilleleje för att uppleva en äkta dansk fiskeby med allt vad det innebär med liv och rörelse samt gemytlig stämning.

Börja med att ta cykeln österut förbi Nakkehoved Fyr mot Munkeruphus, en arkitektonisk pärla i området. Utöver de olika utställningarna kan du också ta del av Munkerup Park och ta en ljuvlig promenad på stranden eller varför inte ett svalkande dopp en varm sommardag?

Se historia och vacker natur

Foto: Nordkystens Cykeludlejning / VisitNordsjælland

Fortsätt sedan mot en av Danmarks stora kulturella höjdpunkter, Rudolph Tegners Museum. De imponerande skulpturerna i den vackra miljön är fascinerande och trollbinder besökare med sin skönhet.

Efter kulturen kan det vara spännande att ta del av lite vacker natur och historia. Sista stoppet på vår cykeltur går till Eserum kloster beläget vid Danmarks största sjö. Här kan du besöka någon av de spännande utställningarna eller nationalparken som ligger i anslutning till klostret innan det är dags att ta sig tillbaka till Gilleleje för lite välförtjänt avkoppling efter en fullspäckad dag.

EXTERN LÄNK: Tipsen - det kan du göra på DanmarksresanExtern länk
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons