Skoltiden tuff för Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw är på väg att slå utomlands. Men det har inte alltid varit så lätt. Här berättar han om sina tuffa skolår i mellanstadiet.

"Jag identifierar mig mest med låten "Beautiful life". Den handlar om hopp, om hur man ska tänka när man har det tufft för att ta sig upp. Jag är bra på att se positivt på livet." Foto: Lars Pehrson

Artisten och programledaren Måns Zelmerlöw har haft en hektisk tid.

–  På torsdag får jag semester, så jag ska inte klaga, säger han när juniorreportrarna Johanna och Rebecka träffar honom på hans skivbolag i Stockholm.

Johanna: Vad är det bästa och sämsta med att vara en offentlig person?

–  Det bästa är att jag får göra det jag älskar. Jag kan försörja mig på att stå på en scen. Att möta den glädjen är fantastiskt, det är som att komma till ett jobb och få en applåd varje dag. Det sämsta är att jag sällan kan vara helt privat. I Sverige blir jag igenkänd nästan överallt och får ofta stanna och prata. Men jag vill inte klaga, för jag tycker det jag får göra är helt otroligt kul, säger han.

2015 vann han Eurovision med ”Heroes”. 2016 ledde han finalen i Sverige, för 205 miljoner tittare. Nu vill Måns Zelmerlöw ut i världen. Foto: Lars Pehrson

Han berättar att han ibland ­funderat på hur det vore att bo utomlands, och vara helt anonym. Men Måns har inte alltid varit ­populär. En period när han var ung, hela sexan, blev han utfryst och mobbad.

–  Det var en ny kille som började i vår klass som stötte ut mig ur det kompisgäng jag hade. Han bestämde sig för att ta min plats och racka ner på mig. Från att ha varit med i gänget, gick jag ensam 20 meter efter. Vi brukade alltid vara hemma hos mig efter skolan, men ett helt år satt jag själv i soffan. Det var en väldigt tuff period, säger han.

Måns mamma försökte på alla möjliga sätt att få med honom
i gemenskapen igen, men det var svårt. Han var utanför, och var väldigt ledsen.

–  Jag skämdes för att jag inte hade några kompisar, jag visste inte vad jag gjort fel. Jag hade ju inte gjort något, men det var väldigt jobbigt, jag ville inte ens berätta för mina föräldrar.

Måns tillsammans med juniorreportrarna Rebecka, 13 år, och Johanna, 12 år. Foto: Lars Pehrson

Vändningen kom på sommar­lovet mellan sexan och sjuan.

–  Vår klass skulle slås ihop med en annan och jag började spela tennis med en kille i den nya klassen. Vi blev kompisar, och det var han som gjorde att jag började umgås med mina gamla vänner, och fick vara med igen, säger Måns.

Måns slog igenom som 19-åring när han kom femma i "Idol". ­Karriären tog fart på allvar med låten "Cara mia" 2006, och nu är han aktuell med sitt sjätte album som släpps i november. I Frankrike är singeln "Should’ve gone home" den mest spelade låten på radio, och han har även sjungit in den i en fransk version, "Je ne suis qu’un homme".

Rebecka: Vad har du för framtidsplaner?

–  Nu vill jag satsa på utlandet. Det har gått jättebra i Frankrike, och Polen, så jag kommer göra mycket där. Förhoppningsvis ska jag ut på en Europaturné i vår, och sedan Asien nästa höst. Det blir superkul om det blir av, säger han.

"Jag identifierar mig mest med låten "Beautiful life". Den handlar om hopp, om hur man ska tänka när man har det tufft för att ta sig upp. Jag är bra på att se positivt på livet."

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 3

2015 vann han Eurovision med ”Heroes”. 2016 ledde han finalen i Sverige, för 205 miljoner tittare. Nu vill Måns Zelmerlöw ut i världen.

Foto: Lars Pehrson Bild 2 av 3

Måns tillsammans med juniorreportrarna Rebecka, 13 år, och Johanna, 12 år.

Foto: Lars Pehrson Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X