”Skolorna måste kunna ge rätt hjälp i rätt tid”

Jiang Millington och Malin Holm, föräldranätverket Barn i Behov, uppmanar alla i skolans värld att läsa utredningen om problematisk frånvaro i skolan, och att ta till sig budskapet om att på allvar hjälpa de barn som behöver särskilt stöd i undervisningen.

Under strecket
Publicerad

Nu finns utredningen om problematisk skolfrånvaro. Läs den och ta till er utredningens uppmaning: Vad kan vi göra för att hjälpa de här barnen? skriver artikelförfattarna.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jiang Millington och Malin Holm

Foto: Privat
Annons

Vi är familjer som lever i den verklighet som döljer sig bakom regeringens särskilda utredning om problematisk skolfrånvaro, som presenterades i måndags för regeringen (SOU 2016:94). Där noteras att minst 20 000 elever i grundskolan har stor ogiltig frånvaro. Många av oss får höra: ”Jag förstår inte hur du orkar”.

Just vi har barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, npf, den största minoritetsgruppen som utredningen identifierat och som har svårast att hantera när skolsituationen inte fungerar. Vi föräldrar är inte sällan deras enda stöd och vi undrar vad som ska göras här och nu för dem? För oss?

Annons
Annons
Annons