Skollunchen vinnande mål

Under strecket
Publicerad
Annons

Flinka fingrar krävdes under det svenska mästerskapet i professionell matlagning. Foto: yvonne åsellFör första gången sedan 1994 var det en Stockholmskock som tog hem segern. Andreas Hedlund, Villa Källhagen, erövrade Gastronomiska akademiens mejerimedalj och vann därmed också det svenska mästerskapet i professionell matlagning.
På andra plats kom Magnus Lindström, Swedish Taste, Göteborg, och på tredje Tom Sjöstedt, Högbo Brukshotell, Sandviken.

Finalisterna hade fem timmar på sig att tillaga två rätter i de öppna tävlingsköken som byggts upp i Vinterträdgården på Grand Hôtel. Den ena skulle vara en modern svensk restaurangrätt på reninnanlår eller renytterfilé. Den andra uppgiften var att skapa en skollunch, som skulle vara näringsriktig och kostnadsberäknad.
Skollunchen var ny tävlingsuppgift för i år och det märktes att finalisterna hade haft en del svårigheter med att lösa den. Många hade haft skolelever som smakpanel när de provat ut sina rätter och vinnaren Andreas Hedlund hade varit ute på en skola och praktiserat.

Annons
Annons
Annons