Skolkök tenderar bli à la carte-restauranger

Laktosfritt, glutenfritt, veganskt och mat utan tomat. Skolköken serverar många extra måltidsvarianter varje dag. Nu kommer efterfrågade rekommendationer kring specialkost.

Under strecket
Emilia Söderholm/TT
Publicerad
Kökschef Lina Bianchi och skolkock Bouchra Mrayah på Johan Skytteskolan.

Kökschef Lina Bianchi och skolkock Bouchra Mrayah på Johan Skytteskolan.

Foto: Stina Stjernkvist/TT
Lina Bianchi, kökschef på Johan Skytteskolan har jobbat i köket länge och har märkt en ökning av antalet elever som behöver specialkost.

Lina Bianchi, kökschef på Johan Skytteskolan har jobbat i köket länge och har märkt en ökning av antalet elever som behöver specialkost.

Foto: Stina Stjernkvist/TT
Kökschef Lina Bianchi och skolkock Bouchra Mrayah lägger ner mycket tid för att alla ska få sina behov tillgodosedda.

Kökschef Lina Bianchi och skolkock Bouchra Mrayah lägger ner mycket tid för att alla ska få sina behov tillgodosedda.

Foto: Stina Stjernkvist/TT
Annons

I köket på Johan Skytteskolan i Älvsjö lagas varje dag cirka 650 portioner varav ungefär 50 är specialkost. Kökschefen Lina Bianchi har jobbat där länge och har märkt en stor ökning av elever som serveras specialkost. Kocken Bouchra Mrayah är ansvarig för att laga de olika varianterna av mat till eleverna.

– Beroende på vilken maträtt det handlar om kan jag ibland laga tio olika varianter, säger hon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons