Annons

Skolbarnen hamnade mitt i terrorkaoset

En kapad lastbil mejade ned människor på Drottninggatan i Stockholm för att sedan krascha in i varuhuset Åhléns. Kaos utbröt.
En kapad lastbil mejade ned människor på Drottninggatan i Stockholm för att sedan krascha in i varuhuset Åhléns. Kaos utbröt. Foto: Tomas Oneborg

Efter biobesöket kliver 34 fritidsbarn ut i terrorsituationen vid Drottninggatan. Ett av barnen försvinner bland de rusande människorna på gatan. ”’Spring inte!’ skriker jag. Fast egentligen borde jag ha ropat ’Stanna!’”, säger fritidspedagogen Urban Kjellén.

Under strecket
Publicerad

Fritid,20spedagogen Urban Kjellén samt föräldrarna Anders Wiking och Jenny Cramer på Björngårdsskolan där elever i åk 3 hamnade mitt i kaoset efter terrordådet på Drottninggatan den 7 april.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Karta: Thomas Molén

Efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm bildades ett blomsterhav utanför Åhléns.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Klockan är strax före halv fyra på fredagseftermiddagen den 7 april. På biograf Skandia i Stockholm city rullar eftertexterna till filmen ”Milo – målvaktaren”. I bänkraderna sitter 34 tredjeklassare från Björngårdsskolan på Söder.

De tre fritidspedagogerna som är med barnen har då flera missade samtal och olästa sms som har strömmat in från rektorsexpeditionen den senaste kvarten: Ett terrorattentat verkar ha inträffat på Drottninggatan.

Annons
Annons
Annons