Annons
X
Annons
X

Skolan brann två nätter i rad

Två nätter i rad har det brunnit på Elinsborgsskolan i Tensta. Fyra klasser har fått flytta till tillfälliga lokaler. ”De äldre eleverna är oroliga och pratar mycket om vad som händer”, säger rektor Eva Brömster.

Nästan varje natt den här veckan har det kommit rapporter om skolbränder i samband med upploppen som skakar bostadsorter i och kring Stockholm. Eleverna på Elinsborgsskolan i Tensta har två mornar i rad mötts av nyheten om hur skolan brunnit under natten. Fyra klassrum är obrukbara på grund av bland annat sot och vattenskador.

– Vi har haft lektioner precis som vanligt. De klasser vars klassrum har skadats har vi hittat tillfälliga lokaler till, säger rektor Eva Brömster.

På Elinsborgsskolan går runt 330 elever från förskoleklass till årskurs sex. Vissa elever hörde av sig på fredagsmorgonen och ville stanna hemma på grund av branden.

Annons
X

– Men vi har uppmanat alla att komma till skolan, för här finns vi precis som vanligt, och vi har lektioner precis som vanligt, säger Eva Brömster.

De vill naturligtvis inte att det ska vara oroligt i deras bostadsområde
Eva Brömster

Hon berättar att många av de äldre eleverna är pratar mycket om bränderna och upploppen som pågått på nätterna.

– De är oroliga och bekymrade och vill naturligtvis inte att det ska vara oroligt i deras bostadsområde, säger Eva Brömster.

Efter den första branden gick skolledningen runt till alla klasser och pratade om vad som hände. De har också skickat ett brev till föräldrarna, där det bland annat framgår att skolans föräldraförening har organiserat nattvandringar kring skolan, och föräldrarna ombeds delta.

Stadsdelsförvaltningen har satt ut extra personal från socialtjänsten och från fritidsorganisationen kring skolan. Närpolisen har besökt skolan både dagtid och haft extra bevakning på natten.

Mer om oroligheterna i Stockholm

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X