Annons

Skjutningarna i Uppsala på rekordnivå: ”Chockerande”

 ”Det är en chock. Det är lite som ett vakuum tills vi får mer information om vad som har hänt” säger prästen Martina Larsson.
”Det är en chock. Det är lite som ett vakuum tills vi får mer information om vad som har hänt” säger prästen Martina Larsson. Foto: Tomas Oneborg

På söndagskvällen sköts en man till döds och en skadades allvarligt i västra Uppsala. Hittills i år har staden haft rekordmånga skjutningar. Fler än i både Stockholm och Malmö sett till antalet invånare.

Under strecket
Publicerad

Småbarnsmamman Zakia bor i Stenhagen.

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 5

Polishelikopter ovanför Uppsala.

Foto: Tomas OneborgBild 2 av 5

Småbarnspappan Said Hersi med sexårige sonen Mohamed.

Foto: Tomas OneborgBild 3 av 5

Polismarkeringar på marken vid mordplatsen.

Foto: Tomas OneborgBild 4 av 5

Prästen Martina Larsson arbetar i Sankta Marias kyrka strax intill brottsplatsen.

Foto: Tomas OneborgBild 5 av 5

Polisen har jobbat fort. 15 timmar efter dödsskjutningen är det enda tecknet på myndighetens arbete några papperslappar med handskrivna i siffror på marken. Avspärrningarna är hävda men polisens helikopter hovrar fortfarande ovanför området.

Vid klockan halv tolv på söndagskvällen fick polisen in ett larm om en skottlossning i stadsdelen Stenhagen i västra Uppsala. Två yngre män som satt i en bil hade blivit beskjutna. En av dem, som är i 25-årsåldern, dog på måndagen av sina skador, den andre mannens tillstånd är inte livshotande.

Annons
Annons
Annons