Annons

Skinnarmo varvar upp inför sista stora expeditionen

Som förste svensk har han nått både Nord- och Sydpolen på skidor. Han har lärt sig leva ensam på de mest gudsförgätna platser och har skjutit en isbjörn i nödvärn tillsammans med Göran Kropp. I höst tänker han segla till Antarktis. Sedan får det vara nog för Ola Skinnarmo, verkställande proffs i upplevelser.

Under strecket
Publicerad

Han är lite plufsig om magen. Det får man vara med gott samvete som äventyrare, inför en expedition lever han efter mottot tjock, stark och glad. När den 31-årige göteborgaren och före detta skogsmullen ägnade 47 dygn av sitt liv åt att ensam skida sig över Sydpolens vita vidder, behövde han fylla på med 6 000 kalorier per dag. Inte konstigt att han laddade packningen med 15 liter matolja. Nu sitter Skinnarmo i en trygg hotellfoajé i Stockholm bland amerikanska turister och sörplar kaffe och tuggar vit choklad. Höstens projekt är att i kölvattnet på den brittiske polarforskaren Shackleton ta sig och kumpanen Hannibal Thorsen med segelbåt över Antarktis. Sommaren har ägnats lika delar semester med flickvännen Kajsa på västkusten, whiskyprovning i Skottland och ständiga möten med sponsorerna. Ola Skinnarmo är resande i upplevelser och sålunda en liten industri. Under namnet ”Små och stora äventyr” knåpar han ihop kosing till projekten: friluftskurser, äventyrskonferenser, föreläsningar. Motivation och jävlaranamma går ju att tillämpa på all jordens företag. - Tyvärr är allt som jag tycker är kul väldigt dyrt. Jag har varit och pratat med ett företag som ska bli huvudsponsor, de jobbar med programvara för ekonomiska rapporter.

Det låter inte särskilt äventyrligt? - Det är det inte heller. Men vi jobbar ju alla mot mål och på sätt och vis krävs samma saker för att vi ska lyckas.

Annons
Annons
Annons