Annons

Skinka i gräslökssås

Under strecket
Publicerad

m Middagstipset Nyskördad gräslök sätter god smak på såsen till strimlad skinka. Servera med pasta eller ris och en sallad. (4 port) Strimla 500 g färsk benfri skinka. Bryn strimlorna i omgångar i smör eller rapsolja i en stekpanna och lägg efter hand över dem i en traktörpanna eller annan gryta. Strimla 1/2 purjolök och lägg den i grytan. Lägg i 1 köttbuljongtärning och 2 msk dijonsenap. Pudra över 1 msk vetemjöl och rör om så att allt blandas. Späd med 1 dl crème fraiche och 1 1/2 dl vatten och koka upp under omrörning. Tillsätt 1/2 dl finskuren gräslök och låt grytan puttra under lock ca 15 minuter. Strö över lite mer gräslök och servera.

Annons
Annons
Annons