Annons

Skiftande bakgrund bland de gripna

Under fem dagars oroligheter har närmare 30 personer gripits runtom i Stockholms län, misstänkta för upplopp, skadegörelse och hot mot tjänstemän. Här är några av personerna och deras bakgrund.

Uppdaterad
Publicerad

”Tidigare dömd”
Greps i Husby. Häktad misstänkt för mordbrand. Har skyddade uppgifter, och har varit föremål för socialtjänsten under flera år, dömd till ungdomsvård. Beskrivs som en person med strulig bakgrund. Tidigare dömd för allvarligt hot mot tjänsteman, rån, narkotikabrott och grov misshandel. Finns inga uppgifter på att han tillhör någon organiserad verksamhet.

Gymnasieelev
Greps i Husby. Bor i Kista. Häktades i torsdags misstänkt för våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman alternativt försök till grov misshandel, men släpptes på fri fot. Medger att han var på plats men förnekar att han kastat sten mot polisen. Är tidigare ostraffad men har blivit stoppad av polisen vid tre tillfällen. Har uppgett att han ångrat att han åkte till Husby under upploppen, och att han saknar koppling dit.

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX Bild 1 av 3

Jakob Eliyo (mitten), en av initiativtagarna till nattpatrullen i Jakobsberg, misstänker att en del av upploppen i Stockholmsförorterna den senaste tiden är organiserade. Samma misstankar har polisen och Säpo.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 2 av 3

Brandmän arbetar med fem bilar som brinner på Rinkebyplan i Stockholmsförorten Rinkeby på torsdagskvällen.

Foto: SCANPIX Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons
Annons