Skidsekonderna lämnar ringen

Under strecket
Publicerad
Annons

t Eurosport
Knockoutslalom i Sestriere sänds enligt följande tider: Söndag 15/12 kl. 11.30: Damer. Svenska deltagare: Anja Pärson, Anna Ottosson, Janette Hargin, Malin Hultdin, Jessica Fjällryd, Susanne Ekman. Måndag 16/12 kl. 16.45: Herrar. Svenska deltagare: Markus Larsson och Johan Brolenius.
Det är den största nyheten i den alpina världscupen sedan Serge Lang en gång skapade super-G för att sätta stopp för Ingemar Stenmarks framfart.
Då fanns redan parallellslalom. I KO-slalom är det också fråga om dueller mellan åkarna men de kör en och en och tävlar mot varandra i tid.

– Vi får se hur det faller ut. Men det finns en risk att det kommer att slå lite snett, säger damlandslagets chef Niklas Carlsson.
Han syftar på att åkare med de bästa tiderna kommer att paras ihop med åkare med de sämsta tiderna. Anja Pärson kan med ett dåligt åk slås ut av en betydligt lägre rankad åkare medan å andra sidan helgens världscupdebutant Jessica Fjällryd kan slå ut en toppåkare.
Så här går tävlingen till: Efter ett
kvalåk som körs som vanligt går de 30 bästa åkarna vidare till knockouttävlingen. Där får åkaren med den bästa tiden köra ett åk mot åkaren med den sämsta tiden, åkare 2 mot 29 och så vidare. Därefter går de 15 vinnarna i tidsduellerna vidare till nästa omgång tillsammans med de tre förlorare som har bäst tider, så kallade lucky losers. Denna omgång där alltså 18 åkare deltar genomförs på samma sätt i ett åk.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons