Skicka ut Swartlings skräpbolag från börsen

Idol-juryns ordförande Peter Swartling vill försöka sig på en karriär som styrelsemedlem i ett listat Aktietorgsbolag. Swartling verkar dock tondöv i de här sammanhangen. Mycket talar för att det aktuella bolaget, Intius, inte platsar på aktiemarknaden.

Under strecket
Publicerad
Annons

På smålistorna kan finansiell misshandel av de egna aktieägarna pågå ganska ostraffat. De småsparare som fortfarande vågar gå in i förhoppningsbolag med noll track record är en ganska gömd och glömd minoritet i det moderna Sverige.

Ett exempel på illa behandlade aktieägare är småspararna i Aktietorgsnoterade Intius. På måndagens extra bolagsstämma klubbades det igenom att Intius ska förvärva onoterade Public Eye genom att trycka nya aktier och emittera konvertibla skuldebrev. Det kommer att handla om en affär där sannolikt inga pengar skiftar ägare. Resultatet kommer att bli att en person, Alexander Mathiesen-Öhman, lyckas ta över majoriteten i Intius, utan att behöva erlägga någon som helst betalning förutom ett bolag med en verksamhet som ledningen inte i detalj ville diskutera på stämman. Hans bolag, Mariannelyst Holding, får plötsligt en majoritetspost på 58 procent.

Annons
Annons
Annons