Skenhelig solidaritet

Under strecket
Publicerad
Annons

Mycket fladdrar förbi, annat biter sig fast. Då tänker jag trots årstiden inte på knott och andra kryp som surrar omkring i luften utan på sådant som man läser. Ett inlägg på SvD Synpunkt (26/6) av Monica Bodling, "arg arbetarmorsa", tar tid att befria sig från.
Monica skriver att hon inte längre kan hålla tyst. Hon är förbannad på sossarna som hon menar har blivit överklassbrackor. Så sant. Statsministerns tilltagande förfining är bara ett tecken på det.
I julas avslöjade t ex Göran Persson att han är "väldigt svag för ost". I sommar kopplar han av med "cykelorientering på mountainbike". Perssons stil går säkert hem hos de överklassiga, fast inte hos kvinnor som Monica.
Helst skulle hon vilja vara hemma mer med ungarna, men måste jobba heltid och förvara barnen på överfulla dagis.
Varför ska arbetarna vara solidariska med sossarna, när de inte är solidariska med oss, undrar Monica som i höst tänker rösta på ett parti som inte belönar de redan rika med skattsänkningar och maxtaxa.
Samma tänkande går
igen hos det stora oppositionspartiet som i går värpte ytterligare en rapport. Denna gång på temat socialdemokratisk solidaritet vid vägs ände.
Att som regeringen beskatta låginkomsttagarna relativt sett hårdast är inte att främja solidaritet. Det är snarare att låsa fast de fattigaste människorna i ett bidragsberoende. Allt i ett desperat försök att tvinga till sig deras röster.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons