Annons
X
Annons
X

Skellefteå sopade hem curlingguldet

Det blir lag Skellefteå som får försvara de blågula färgerna när curling-VM avgörs i Vernon i Kanada i slutet av mars sedan laget besegrat lag Härnösand med 10-3 i elitseriefinalen i Karlstad.

Av TT
(uppdaterad)

Härnösands lag Norberg var på jakt efter den sjätte raka elitseriesegern, men världens bästa curlinglag - med ett OS-guld, två VM-guld och sex EM-guld på meritlistan - var chanslöst.

I tredje omgången sopade lag Skellefteå - med Margareta Sigfridsson, Maria Wennerström, Maria Prytz och skippern Stina Viktorsson - hem en trea och i omgång fem ytterligare fyra poäng och ledde då med 8-2. Efter sju omgångar var ställningen 10-3. Då valde Härnösands skipper Anette Norberg och hennes lagkompisar att ge upp.

– Det här är mitt livs största curlingframgång, säger Maria Wennerström på telefon till TT. Jag hoppas att vi gör bra ifrån oss i VM också. Det är otroligt kul att VM avgörs i Kanada, världens största curlingland.

Annons
X

Måndagskvällens seger mot Härnösand var Skellefteås tredje raka på lika många dagar.

– Det visar att det inte är någon slump att vi vinner. Det är en otrolig sporre att få spela mot världens bästa lag hemma i Sverige. Att vi har slagit dem tre gånger bör ju betyda att vi också ska kunna hävda oss internationellt.

VM i Kanada börjar 22 mars och blir lag Skellefteås första internationella mästerskap.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Först ska vi ta det lugnt några dagar. Sedan börjar det praktiska med att hitta en femte spelare och en coach, men det ska bara bli kul.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X