Skatteverket granskar spelare

Skatteverket skärper kontrollen av pokervinster. Just nu granskas tio svenska storspelare på internet. Myndigheten räknar med att genomföra de första skattekontrollerna i höst.

Under strecket
Publicerad

Cirka 100 svenska internationella spelare har kartlagts genom att Skatteverket granskat spelsajter och resultat.

Annons

Pokerspelandet, främst via internet, har exploderat det senaste året. Dag Hardyson, projektledare för Skatteverkets landsomfattandet aktivitet för beskattning av e-handel, beräknar att cirka 100 miljoner kronor i år borde beskattas som inkomst av kapital från pokerspel.
– Möjligheterna att beskatta internationella spelvinster är mycket större än spelarna själva tror, säger skatterevisor Knut Edhborg, som ingår i skattegruppen.

Totalt arbetar 25 personer, med representanter från varje skatteregion, i en kartläggning av pokersajter, där några svenska företag finns med, och svenska storspelare.
– Det vi främst inriktar oss på är att följa de internationella betalningsströmmarna. Det är inte så svårt, problemen uppstår om pengarna överförs till banker i skatteparadis, säger Martin Solvinger, kontrollsamordnare på Skatteverkets huvudkontor.

Annons
Annons
Annons