Annons

Skattehöjningar banar väg för rekorddyr bensin i år

I och med årsskiftet har det blivit dyrare att tanka, då regeringens skattehöjningar på bensin och diesel trädde i kraft. Naturskyddsföreningen ser skattehöjningarna som ett viktigt steg i klimatanpassningen, men framhåller också att de kortsiktiga miljömässiga vinsterna är små. Motormännen spår nu bensinpriser på över 13 kronor per liter till sommaren.

Publicerad
Jörgen Appelgren, Enskede:
– De som blir drabbade är låginkomsttagarna i glesbygden. Det är bättre att ställa högre krav på biltillverkarna så de gör bensinsnålare och miljövänligare bilar. Statsmakten borde också avsätta mer pengar till forskning om miljövänligare drivmedel. Det ger heller inte särskilt mycket att höja bensinpriset med 29 öre.
Jörgen Appelgren, Enskede: – De som blir drabbade är låginkomsttagarna i glesbygden. Det är bättre att ställa högre krav på biltillverkarna så de gör bensinsnålare och miljövänligare bilar. Statsmakten borde också avsätta mer pengar till forskning om miljövänligare drivmedel. Det ger heller inte särskilt mycket att höja bensinpriset med 29 öre. Foto: TOMAS ONEBORG

På nyårsdagen höjdes skatten på bensinen med 29 öre och dieselskatten med 55 öre per liter. Skattehöjningarna bidrog till att Statoils riktpriser igår låg på 12,59 kronor per liter bensin och 12,49 för diesel.

Jörgen Appelgren, Enskede: – De som blir drabbade är låginkomsttagarna i glesbygden. Det är bättre att ställa högre krav på biltillverkarna så de gör bensinsnålare och miljövänligare bilar. Statsmakten borde också avsätta mer pengar till forskning om miljövänligare drivmedel. Det ger heller inte särskilt mycket att höja bensinpriset med 29 öre.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons