Annons

Skarsgård: Mer rädd för döden än clowner

Bill Skarsgård är tillbaka som clownen Pennywise i "Det – kapitel 2". Men den internationella framgången till trots börjar han ledsna på skådespelaryrkets passivitet.

– Jag vill göra mer grejer själv. Driva igenom mina egna projekt och producera mina egna grejer, säger han.

Sofia Sundström / TT
Publicerad

"Det – kapitel 2" tar tittarna tillbaka till den av ondska präglade småstaden Derry. Barnen i "The Losers' club"-gänget har vuxit upp, men det har inte Pennywise. Med sitt läskiga leende och sminkad till max spelar Bill Skarsgård återigen clownen som sätter staden i skräck.

– Det har varit en otrolig utmaning för mig som skådespelare och jag har vunnit lite självförtroende. När jag kan göra någonting som är så långt ifrån mig själv och det ändå funkar, då blir man modigare och tar mer risker, säger Bill Skarsgård.

Bill Skarsgård fortsätter att spela clownen Pennywise i "Det – kapitel 2". Trots flera roller i Stephen Kings olika universum har han aldrig träffat skräckförfattaren. "Han är ganska reserverad av sig", säger Bill Skarsgård.

Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 1 av 4

Två år efter "Det" är Bill Skarsgård tillbaka som clownen Pennywise i uppföljaren. "Jag var lite orolig över om rollfiguren skulle finnas kvar inom mig, men det var den", säger han.

Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 2 av 4

Bill Skarsgård spelar clownen Pennywise i "Det – kapitel 2"

Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 3 av 4

Pennywise kommer tillbaka i "Det – kapitel 2". Pressbild.

Foto: Courtesy of Warner Bros. Pictures Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons