Annons

Skarsgård lever pojkdrömmen i "Cursed"

I den nya Netflix-satsningen "Cursed" får legenden om kung Artur nytt liv. Gustaf Skarsgård spelar trollkarlen Merlin.

– Det känns som att jag har förberett mig för rollen som Merlin hela mitt liv, säger Gustaf Skarsgård.

Under strecket
Sally Henriksson / TT
Publicerad

Gustaf Skarsgård spelar trollkarlen Merlin i den nya fantasyserien "Cursed". Pressbild.

Foto: Netflix

Huvudrollen i "Cursed" spelas av australiska Katherine Langford. "Hon är superbegåvad och redan på provfilmningen kände vi att vi hade en bra kemi", säger Gustaf Skarsgård. Pressbild.

Foto: Netflix

"Merlin är så otroligt verbal och intelligent, och det är någon form av gammal engelska han talar. Det var en rolig utmaning att få jobba så mycket med det engelska språket", säger Gustaf Skarsgård. Pressbild.

Foto: Netflix

Gustaf Skarsgårds nästa roll är som Karl Oskar i nyfilmatiseringen av klassikern "Utvandrarna". Nu är han aktuell i fantasyserien "Cursed" som släpps den 17 juli. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Legenden om kung Artur som tillsammans med riddaren Lancelot och trollkarlen Merlin försvarar Storbritannien mot den germanska folkstammen saxarna har berättats otaliga gånger. Nu ger Netflix den nytt liv i form av en tv-serie där Katherine Langford, mest känd från Netflix-succén "13 reasons why", spelar huvudrollen Nimue.

Trollkarlen Merlin gestaltas av Gustaf Skarsgård, men han är inte orolig för att "Cursed" ska ses som en i raden av alla berättelser om kung Artur.

Annons
Annons
Annons