Leva på hoppetSkarsgård får cancerdramat att växa

Andrea Bræin Hovig och Stellan Skarsgård.
Andrea Bræin Hovig och Stellan Skarsgård. Foto: Studio S

Den höga nivån på skådespeleriet är styrkan i ”Leva på hoppet”. En film som bygger på regissören Maria Sødahls egna erfarenheter av cancerbehandling.

Under strecket
Publicerad
Juldrama i Norge.

Juldrama i Norge.

Foto: Studio S
Annons

Det börjar med ett cancerbesked och slutar med en operation, allt inom elva dagar, från dan före dopparedan till och med den 2 januari. Den som får cancerbeskedet i denna norska spelfilm är Anja (Andrea Bræin Hovig), koreograf och sambo med teatermannen Tomas (Stellan Skarsgård), riktigt vad han gör framgår inte. De är klart upptagna av sina karriärer, vilket deras sammanlagt sex barn, varav tre är hans och tre är gemensamma, har fått känna av. Men nu under jul och nyår ska alla umgås och vara tillsammans i den stora och eleganta våningen. Om det inte vore för …

Anja har haft cancer men blivit friskförklarad. När hon drabbas av huvudvärk och synproblem misstänker hon att något är fel men säger ingenting till familjen. Och mycket riktigt visar det sig att hon har en tumör i huvudet. En tumör som är obotlig, det vill säga inte går att medicinera bort men kanske kan opereras. Beskedet kommer alltså dagen före julafton och nu måste det meddelas först mannen och sedan barnen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons