Skarp kritik mot ÖB:s festande

Försvarsministerns statssekreterare kritiserar skarpt ÖB Johan Hederstedts regelvidriga festande för skattepengar. - Det är inte acceptabelt, säger han. Ställföreträdande ÖB har nu inlett ännu en utredning om representationen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Statssekreterare Jonas Hjelm (s) vid försvarsdepartementet ser mycket allvarligt på SvD:s uppgifter om högkvarterets vidlyftiga bjudningar. - Om detta stämmer är det väldigt oroande. Man får inte använda skattemedel på det sättet, säger han. Jonas Hjelm anser att det är oacceptabelt att försvarsmakten bryter mot de interna regler som har satts upp för representationen.

Försvarsdepartementets rättschef har nu begärt att få se en redovisning av högkvarterets representation. Samtidigt har ställföreträdande ÖB beslutat att inleda en snabbutredning som ska vara klar i slutet av augusti. Regeringen har tillsvidare förtroende för ÖB Johan Hederstedt, men inväntar resultatet av utredningen. Johan Hederstedts förordnande går ut vid årsskiftet och hans möjligheter att behålla jobbet påverkas av representationsskandalen. - Förtroendet för Johan Hederstedt är en fråga för regeringen. Men jag kan säga så mycket att detta naturligtvis är en bit som påverkar förtroendet, säger Jonas Hjelm.

Annons
Annons
Annons