Annons

Skapade 39 nya vanor på 40 veckor: ”Rena ruset”

Med hälsan i fokus skapade Micael Dahlen 40 nya vanor på 40 veckor (se listan nedan). Han lyckades behålla alla utom en.
Med hälsan i fokus skapade Micael Dahlen 40 nya vanor på 40 veckor (se listan nedan). Han lyckades behålla alla utom en. Foto: Emma-Sofia Olsson

Handelsprofessorn Micael Dahlen älskar att ta reda på hur människor fungerar, som hur lång tid det tar att etablera en vana. Han bestämde sig för att skapa 40 nya vanor på 40 veckor – och lyckades behålla alla utom en.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Micael Dahlen pratar om ”vankraft”, en kraft som kan göra det svåra lätt: ”När man vet att det snart är över, blir det så mycket enklare att stå ut”.

Foto: Emma-Sofia Olsson

Författaren och ”rockstjärneprofessorn” Micael Dahlen gör numera något oväntat varje dag. Han har skippat de vita lögnerna, men tar annars gärna en omväg innan han duschar i iskallt vatten.

Foto: Emma-Sofia Olsson

2017 års Mensapristagare Micael Dahlen skedar i sig något som ser ut att vara en jättelik portion chokladpudding. Det kunde inte vara mer fel. En ”acai bowl”, som är en krämig mix av banan och frysta acaibär skördade i Amazonas, ska vara bland det nyttigaste du kan äta. Och om det är något han numera är noga med så är det hälsan.

För ett par år sedan började Micael Dahlen, författare, föreläsare och "rockstjärneprofessor" vid Handelshögskolan, med sitt uppmärksammade projekt ”Even 40”, där han under fyrtio veckor lade sig till med lika många nya vanor. Var och en av dem skulle förbättra livet på olika sätt. Sömnproblemen och stressen skulle minska, han skulle bli friskare, mer i balans och mindre obekväm med människor han inte känner.

Annons
Annons
Annons