Skanska börjar bygga Stockholms största hotell

Om två år öppnar Stockholms största hotell. Det symboliska spadtaget vid Norra Bantorget tas i dag för ett nytt Clarion Hotel. - Ett bra geografiskt komplement till vårt hotell vid Skanstull, säger Katalin Paldeak, direktör vid Clarion Hotel Norden. När bara en dag återstår av november är snitthandeln för månaden på Stockholms- börsen 15,7 miljarder kronor per dag. Det är 30 procent mer än samma månad förra året, men en bit efter rekordhandeln i oktober.

Under strecket
Publicerad
Annons

SvD Näringsliv berättade nyligen om en ljusare konjunktur för hotellen i Stockholm. Många kongresser i år och inga nyetableringar på hotellfronten har minskat andelen tomma hotellrum.
Men branschen varnar ändå för en överetablering. Redan nästa år öppnar till exempel ett nytt stort hotell vid Stockholmsmässan i Älvsjö i södra Stockholm.

- Självklart tror vi på vårt nya hotell. Läget är utmärkt och det behövs ytterligare ett storhotell som kan ta emot en internationell hotellpublik. Hotellet rymmer stora kongress- och konferensfaciliteter, säger Katalin Paldeak.
Clarion Hotel ingår i hotellkedjan Choice Hotel och är ett av flera varumärken. Huvudägare och koncernchef i Choice Hotel är den mäktige norske finansmannen Petter A Stordalen som också är storägare i det på Stockholmsbörsen noterade hotellfastighetsbolaget Capona.
Clarion anses vara det lyxigaste varumärket i hotellkedjan. I Sverige finns i dagsläget bara ett sådant hotell på Södermalm i Stockholms.
Ett nytt Clarion Hotel i centrala Göteborg
är också på gång. I samverkan med fastighetsägaren Capona ska det bli ett storhotell av det gamla Centralpostkontoret vid Drottningtorget. Hotellet med 350 rum beräknas stå klart under 2007.

Annons
Annons
Annons