Annons
X
Annons
X

Skånes djurpark: Vargarna rev andra djur

De förrymda vargarna hann riva flera andra djur på djurparken innan de dödades av personal. Det uppger djurförman Johan Lindström vid Skånes djurpark på söndagen.

Av TT
Till höger en bild på vargar i Skåne djurpark tagna under fredagen.
Till höger en bild på vargar i Skåne djurpark tagna under fredagen. Foto: TT/SCANPIX VIDEO (ARKIV), SUZANNE SIMONSSON

– Det är en fruktansvärt tragisk och sorgsam historia. Men vi hade inga alternativ. De drev våra hjortar och våra älgar. Vi förlorade en kronhjort, två får och ett rådjur, sade Johan Lindström, djurförman på Skånes djurpark, under en presskonferens på djurparken på söndagseftermiddagen.

En möjlig orsak till att vargarna rymde kan ha varit konflikter inom gruppen, där de första vargarna som rymde kan ha utmanat den rådande hierarkin.

– En tänkbar teori är att de två första hanarna som rymde har utgjort ett hot, eller velat iväg. De var ovanligt stora.

Annons
X

När alfatiken också lämnat hägnet var det enligt Johan Lindström sådant kaos att de var tvungna att avliva hela gruppen. Den sista vargen hittades och avlivades vid fyratiden.

– Vi var inte ett dugg rädda för att våra vargar skulle gå på besökare. Det fanns ingen oro för det. Vi valde att ta bort dem för att det var så stökigt och vi kunde inte garantera att de skulle ta sig utanför parken och orsaka skador för markägare utanför.

TT

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Till höger en bild på vargar i Skåne djurpark tagna under fredagen.

  Foto: TT/SCANPIX VIDEO (ARKIV), SUZANNE SIMONSSON Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X