Skandia fick ge vika

Skandia får inga pengar av Ulf Spång för bonusprogram och lägenhetsaffärer. Sparbolaget ingick i går en förlikning i skiljeprocessen med den förre finansdirektören. Spång avstår dock 45 miljoner kronor av sina pensionsförmåner och nöjer sig med 90 miljoner i pension. Nu ska Skandia satsa allt på att få ersättning från förre vd:n Lars-Eric Petersson.

Under strecket
Publicerad
Annons

300 miljoner kronor. Det var ungefär vad Skandia ville ha som kompensation av den förre finansdirektören för lyxrenoverade lägenheter och vidlyftiga bonusprogram. Men tvisten är nu avslutad. För Ulf Spång innebär det att han avstår 45 miljoner kronor i pensionsförmåner och nöjer sig med resterande 90 miljoner. Däremot får Spång ut sin uppsägningslön, efter att Skandia tar tillbaka det formella avskedandet av Ulf Spång från den 1 december förra året. Han får också kostnaderna för sitt juridiska ombud betalt av Skandia.

Enligt Skandia finns det inte längre någon rättslig grund för att rikta krav mot Ulf Spång när det gäller bonusprogrammen Sharetracker och Wealthbuilder, efter att man har gjort en analys av advokat Otto Rydbecks granskningsrapport av affärerna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons