Annons
Krönika

Tomas Lundin:Skandalen lyfter hästköttet

Krakauer, Sauerbraten (surkött), pressylta, salami, gulasch, lyoner (köttkorv) hamburgerkött och hängmörade tjocka biffar. Sedan hästköttskandalen kastar sig nyfikna tyskar över hästkött i alla dess former, ett borglömt ”livsmedel” som återupptäcks.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Korvar av hästkött på en marknad i Berlin.

Foto: GERO BRELOER
Foto: LARS PEHRSON

Korvar av hästkött på en marknad i Berlin.

Foto: GERO BRELOER
Korvar av hästkött på en marknad i Berlin.
Korvar av hästkött på en marknad i Berlin. Foto: GERO BRELOER

Hästar är sällskapsdjur, kompisar och möjligen ett slags idrottsredskap. I lasagne, hamburgare, köttbullar, kebab och allsköns djupfryst färdigmat har de enligt de flesta inget att göra – till skillnad från nötdjur, grisar och fjäderfä.

Annons
Annons
Annons