Annons

Skandalen kan kosta honom stafettplatsen

Amerikanen Jon Drummond ställde till med VM:s första skandal när han vägrade lämna banan efter att han diskvalificerats på 100 meter. Nu riskerar han att stängas av från det amerikanska stafettlaget på 4x100 meter för sitt olämpliga uppträdande.

Under strecket
SvD, TT
Publicerad

- Jag vet att många styrelsemedlemmar i IAAF var upprörda och arga på grund av hans uppförande och detta kommer säkerligen tas upp till diskussion när vi har möte den 28 augusti, säger Nick Davies, talesman för IAAF:s styrelse. Två dagar efter det mötet avgörs VM:s stafettfinal, eventuellt utan Jon Drummond i USA:s stafettlag alltså.

Drummond och även Jamaicas Asafa Powell diskades i kvartsfinal efter tjuvstart och Drummond vägrade först lämna banan och låg i stället kvar på marken. Enligt de nya reglerna diskvalificeras en löpare som orsakar en andra tjuvstart i ett lopp, oavsett vem som orsakat den första. Detta har kritiserats, bland annat av Drummonds tränare Emmanuel Hudson. Nick Davies försvarar dock den nya regeln. - 128 löpare har tävlat här på 100 meter under lördag och söndag och bara fem har diskvalificerats. Av dessa var dessutom tre orutinerade löpare, säger Davies.

Annons
Annons
Annons