Skandal skakar underhuset

I takt med att fler ekonomiska uppgifter om parlamentsledamöterna läckt ut så sprider sig paniken i det brittiska underhuset. Väljarna väntas straffa sina politiker hårt i EU-valet i juni.

Under strecket
Publicerad
Gordon Brown och hans regering har under våren gjort bort sig gång på gång.

Gordon Brown och hans regering har under våren gjort bort sig gång på gång.

Foto: AP PHOTOS/JOHN GILES
Annons

– Inga fler möbler. Inga fler badkarsproppar. Inga fler grillfester... Inget mer av de saker som skapat så mycket obehag, sade den konservativa oppositionsledaren David Cameron ilsket, efter att han personligen beordrat stora delar av partitoppen att betala tillbaka pengar de fått i ersättning de senaste åren.

Bland dem han skickade till skamvrån fanns James Arbuthnot, som fått sin simbassäng tvättad på skattebetalarnas bekostnad, och Oliver Letwin, som reparerat rören under sin tennisbana. Andra har byggt upp hela bostadsbestånd och använt offentliga medel till att betala amorteringarna. Men det är inte bara lyxprodukter som parlamentsledamöterna fått hjälp att betala. Skuggministern i utbildningsfrågor går nu under öknamnet två hjärnor hjärnan, eftersom han trots sitt formidabla intellekt inte klarat av att själv byta ut 25 glödlampor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons