X
Annons
X

Skånberg kritisk till rockad i KD

Beskedet att Mats Odell petas från KD-ledningen och ersätts av före detta simmaren David Lega tas inte väl emot av riksdagsledamoten Tuve Skånberg. "Det är vanskligt att få in människor som inte har politisk erfarenhet att sitta som vice ordförande i ett parti", säger han.

– Valberedningen har nu underlåtit att göra det arbete som man borde göra, nämligen att lyssna in den stora opinionen i partiet som inte ger Göran Hägglund förtroende. Istället förstärker man Hägglund-inflytandet genom att lyfta in den som han lyft fram, nämligen David Lega. Och det är vanskligt att få in människor som inte har politisk erfarenhet att sitta som vice ordförande i ett parti. Han gör säkert ett jättebra arbete i Göteborg. Han har precis påbörjat första året som kommunalråd och man kan tycka att det kunde räcka.

– Det är anmärkningsvärt att David Lega får ersätta Mats Odell. Lega är ny, oerfaren och har inget stort stöd i partiet medan Odell är mångårigt dokumenterat duktig, har varit minister i ett par olika regeringar och i nomineringar har han stor förmåga att få med sig folk.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X