Recension

Be coolSkämten från Get shorty går i repris

Under strecket
Publicerad
Annons

Den som saknar det smart-brutala 90-talet kan luta sig tillbaka. Be cool är en uppföljare till Get shorty, gangsterkomedin från 1995 där John Travolta följde upp sin comeback i Pulp Fiction med rollen som Chili Palmer, iskall men skojfrisk indrivare från Miami som under ett uppdrag i L A blir sugen på att ge sig in i den lika korrupta filmbranschen. Producenten Danny DeVito spelade, nästan, sig själv, och Gene Hackman briljerade som C-filmsregissör.

Nu har DeVito och hans bolag styrt upp ännu en Elmore Leonard-filmatisering. ”Uppföljare” suckar John Travolta metaironiskt när han kör förbi en filmaffisch för uppföljaren till filmen han gjorde i Get shorty. Det kommer fler sådana trippelironier, som Steven Tyler från Aerosmiths replik, ”Jag är inte en sån där sångare som dyker upp i filmer”. Ofräschare än både Steven Tyler och ironierna är alla inzoomade kvinnoskrev, Uma
Thurmans till exempel, som presenteras när hon fläker sig i en Missoni-bikini under en kameraåkning som gränsar till gynekologundersökning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons