”Skamligt av Kina och Ryssland”

Skamligt. Det omdömet fällde USA:s FN-ambassadör Susan Rice om Ryssland och Kinas veto mot FN:s resolution om Syrien. Säkerhetsrådet behandlade förslaget bara timmarna efter det kanske är det blodigaste dygnet under det syriska upproret.

Under strecket
Publicerad
Runt 260 människor uppges ha dödats i en blodig arméattack mot staden Homs i Syrien natten till lördagen.

Runt 260 människor uppges ha dödats i en blodig arméattack mot staden Homs i Syrien natten till lördagen.

Foto: REUTERS
Annons

När natten mot lördagen övergick till morgon kom uppgifter om det kanske blodigaste dygnet i det syriska upproret. Enligt oppositionskällor, TT hänvisar till, hade minst 260 personer i staden Homs dödats i en attack av den syriska armén. Militären hade skjutit granater mot ett bostadsområde från ställningar utanför staden. Staden Homs, i västra delarna av landet, var en av de första städerna som anslöt sig i protesterna mot den syriske presidenten och har kallats revolutionens huvudstad. På senare tid har flera avhoppare från den syriska militären sökt sig till Homs.

Enligt flera obekräftade källor rör det sig om den största massakern på elva månader. Men uppgifterna var i går mycket motstridiga. I går kväll uppgav brittiska BBC att 55 personer hade dödats.

Annons
Annons
Annons