Annons

Skällsorden är inte det värsta

Många har sett filmsnutten där komikern Soran Ismail, utan att förlora sitt lugn, lyssnar när Sverigedemokraten Erik Almqvist kallar honom ”babbe” och säger att han argumenterar som en ”fitta”. För SvD berättar han att det största problemet inte är skällsorden, utan att en högt uppsatt företrädare för ett riksdagsparti säger att Sverige inte är hans land och att han agerar osvenskt.

Under strecket
Publicerad

**Soran Ismail: ”**Det är just det här som är kärnan i problematiken. Att det finns vissa svenska medborgare som inte anser att andra svenska medborgare har lika stor rätt att vara här. Erik Almqvist har nu i ”Nyhetsmorgon” i TV 4 sagt att han tycker jag är ”intellektuell och trevlig”, men det var inte alls samma bild han hade av mig då, och det var därför han gick fram till mig den där kvällen på Kungsgatan. Han var provocerad över de saker jag hade sagt om SD på Youtube, uttalanden som han ansåg betydde att jag var ”dryg och inte svensk”, vilket i sig är en ganska dryg kommentar.

Det är kärnan i problemet, att jag skulle ha ”blivit” svensk i hans ögon nu när jag uppför mig respektabelt. Att vissa människor är svenska utefter hur de beter sig, medan andra är svenska oavsett vad. Det är dessa som är de rasistiska föreställningarna vi måste rannsaka, hos andra medborgare såväl som hos oss själva.

Annons
Annons
Annons