Skakig hemfärd för U 19-laget

Under strecket
Publicerad
Annons

bandy De svenska juniorvärldsmästarna fick en minst sagt skakig hemfärd från U 19-VM i Ryssland. På måndagen slutade deras flygresa på ett fält, utanför landningsbanan i Nizjnij Novgorod.
Ingen person skadades emellertid i incidenten som inträffade tidigt på morgonen sedan svenskarna lämnat VM-orten Kemerovo i centrala Sibirien. Flygplanet, som även hade de norska och finländska JVM-trupperna ombord, skulle egentligen ha flugit till Moskva - och det var också dit som de flesta bandyspelarna trodde att de hade kommit när planet gick ner för landning.
På grund av dåligt väder i den ryska huvudstaden hade man dock blivit omdirigerade till Nizjnij Novgorod. Och där var det halt i stället för dimmigt.
Piloten lyckades inte få stopp på flygplanet förrän det hade kanat en bra bit ut i snön.

– Vi åkte helt enkelt för långt. . ., förklarade förbundskapten Rolf Käck för TT, som trots allt tog ganska lugnt på det inträffade.
Det svenska U 19-laget vann VM överlägset efter att bland ha slagit hemmalaget Ryssland med 5-0 i gruppspelet och sedan Finland med 8-0 i finalen - inför 22 000 åskådare.

Annons
Annons
Annons