Annons
X
Annons
X

Skådespelaren Heath Ledger hittad död

WASHINGTON Det chockartade beskedet om att den unge talangfulle filmskådespelaren Heath Ledger påträffats död kom samma dag som Oscarsnomineringarna tilllkännagavs.

Källor inom New York-polisen uppgav för flera medier att det sannolikt rört sig om en överdos och att piller påträffades i lägenheten.

Den 28-årige australiske skådespelaren Heath Ledger blev världsberömd 2005 efter sin roll i regissören Ang Lees Brokeback Mountain om en gay kärleksaffär mellan två cowboys på en ranch i 1960-talets Wyoming. Ledger Oscarsnominerades för sin roll som Ennis mot Jake Gyllenhaal som Jack.Det anses allmänt att filmen bidrog till att avdramatisera homosexuella förbindelser i en bredare amerikansk publik.

Enligt de första polisuppgifterma, någon timme efter dödsfallet, skulle en massör komma till Ledgers bostad på nedre Manhattan och när hushållerskan gått in för att påminna om massagen låg han död.

Annons
X

Den senaste storfilmen han medverkade i var som The Joker i en uppföljare i Batman-serien, The Dark Knight, som har premiär i juli. Enligt pr-materialet spelar Ledger en ”psykotisk bankrånare” vars brott blir dödligare och dödligare.

Nöjesreportrar som följt Heath Ledgers korta men framgångsrika karriär var tagna och sa att de visserligen hört att han tackat nej till en del roller – men också att han var mycket omtyckt och att ingen misstänkt att allt inte stod rätt till under Batman-inspelningarna.

Ledgers förhållande med skådespelerskan Michelle Williams, som han har en liten dotter med, tog slut ganska nyligen.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X