Annons

Skådespelare gör annorlunda tal till nationen

Scenkonstnärer, producenter och teaterchefer som är medlemmar i Scensverige gör ett gemensamt tal till nationen – som blev ett tal till relationen. Pressbild.
Scenkonstnärer, producenter och teaterchefer som är medlemmar i Scensverige gör ett gemensamt tal till nationen – som blev ett tal till relationen. Pressbild. Foto: Scensverige
Under strecket
TT
Publicerad

Organisationen Scensverige gav dramatikerna Ebba Petrén och Alexandra Loonin uppdraget att skriva ett "tal till nationen", likt det som politiska ledare håller i kristider. Men talet blev i stället ett tal till relationen.

"Det är så ofta vi i branschen pratar och skriver budskap och manifest om hur viktigt det är med scenkonst, teater, konst, kultur. Jag ville undersöka om det istället går att skriva en sorts tal som i sig självt är konst. Jag tycker dramatikerna har skrivit en helt fantastisk text, som går att lyssna på och läsa om och om igen. Den är både abstrakt och konkret, och väldigt allmänmänsklig", säger Ulricha Johnson, verksamhetschef för Scensverige, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons