X
Annons
X
Recension

This is acting Skådespel håller tillbaka det stora lyftet

Sia har en fantastisk sångröst och är en begåvad låtskrivare men det stora lyftet på nya "This is acting" uteblir. Stefan Thungren recenserar Sia:s nya album.

Läs mer om Musikveckan med SvD

Australiensiska Sia Furler har en högst egendomlig karriär på många sätt. Med sina rötter down under är hon komiskt nog brorsdotter till en av medlemmarna i Men at Work. Via en engelsk pojkvän flyttade hon sedan till London och började jobba som bakgrundssångerska åt Jamiroquai och sedermera även Zero7. Hennes debutalbum släpptes redan 1997, men det skulle dröja ända fram till 2014 års megasingel "Chandelier", innan det stora genombrottet kom. Det mest udda med den begåvade låtskrivaren Sia är dock att hon har byggt en karriär på att spela in låtar som hon har skrivit till andra artister, men som dessa har refuserat. Förutom då "Chandelier", som hon ursprungligen skrev för Rihanna eller Beyoncé, men som hon sedan valde att spela in själv.

Detta, hennes sjunde album, följer dock hennes vana att spela in spolat material. Titeln "This is acting" syftar på just detta, det är inte något hon brinner för att själv säga till omvärlden, hon spelar snarare ett antal olika roller. Huvudsingeln "Alive" var så ursprungligen skriven för Adeles "25", vilket säger en del om var Adele lägger ribban. Å andra sidan har den nått relativt blyga listplaceringar jämfört med den "Hello" som Adele valde i stället.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X