Annons

Blågul uppladdning för fredssamtal om Jemen

De diplomatiska ansträngningarna är i full gång inför planerade fredssamtal om det grymma kriget i Jemen. Här anländer USA:s ambassadör Matthew Tueller till ett möte i Mukalla i Jemen häromdagen.
De diplomatiska ansträngningarna är i full gång inför planerade fredssamtal om det grymma kriget i Jemen. Här anländer USA:s ambassadör Matthew Tueller till ett möte i Mukalla i Jemen häromdagen. Foto: Jon Gambrell AP/TT

Evakuering av sårade Huthirebeller är genomförd från Sanaa, Iran gör tumme upp och utrikesminister Margot Wallström förbereder sig i Kuwait.

Febril verksamhet pågår för att få till veckans planerade fredssamtal om Jemen i Sverige.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

FN:s särskilde Jemensändebud Martin Griffiths.

Foto: Salvatore Di Nolfi/AP/TT

Två jemenitiska soldater i Mukalla i Jemen.

Foto: Jon Gambrell/AP/TT

Eftersom Kuwait tidigare har stått värd för förhandlingar mellan parterna i Jemenkonflikten ville Margot Wallström (S) besöka landet innan Stockholmssamtalen drar i gång, för att få så mycket bakgrundsinformation som möjligt. Hon har bland annat träffat emiren, premiärministern och utrikesministern.

– Kuwait har varit mycket hjälpsamt när det gäller att få till – det vi hoppas blir – samtal om Jemen i Sverige mycket snart, sade Wallström efter mötet med emiren, enligt Kuwaits statliga nyhetsbyrå Kuna.

Annons
Annons
Annons